Wil jij de adrenaline voelen stromen terwijl je over de weg raast als een ware wielrenner? Misschien voel je je meer thuis op ruig terrein, slingerend door het bos op een mountainbike? Of ben je eerder een snelheidsduivel, op een BMX-fiets? Welke uitdaging je ook kiest, bij Start2Bike op zaterdag 19 juni in Kiewit krijg je de kans om het allemaal te ontdekken!

Sportdienst Hasselt nodigt in samenwerking met Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool Limburg alle kinderen tussen 8 en 14 jaar uit op Start2Bike in Kiewit op zaterdag 19 juni! Gediplomeerde trainers staan klaar om je te begeleiden vanaf je allereerste meters op de fiets.

Ben jij klaar om in de voetsporen te treden van kampioenen zoals Mathieu van der Poel of Lotte Kopecky? Grijp dan nu je kans en kies drie van de vier disciplines: BMX, mountainbiken, veldrijden of wielrennen of maak kennis met het gloednieuwe mountainbikeparcours. Doorlopend kunnen ouders, broertjes en zusjes gratis deelnemen aan het Kidz on wheelz-parcours, het verkeerspark of een van de andere fietsactiviteiten.

Er zijn twee sessies: voormiddag (10.00 - 13.00 u.) of namiddag (14.00 - 17.00 u). Elke sessie bestaat uit drie initiaties van 45 minuten. Breng je eigen fiets mee of leen er eentje ter plekke. Deelname kost 10 euro.

Vernieuwd mountainbikeparcours voor durvers

Sportpark Kiewit heeft het allemaal: fietsen, lopen op de Finse piste, klimmen en teambuilden in het Action Park,... En toch zette Stad Hasselt de afgelopen maanden alles op alles om het aanbod verder te versterken. Zo werd het bestaande mountainbikeparcours grondig vernieuwd en uitgebreid met een initiatieparcours en een technisch skillpark. Het behendigheidsparcours biedt de mogelijkheid om alle hindernissen onderweg al eens te oefenen. Zo kan iedereen het nodige vertrouwen tanken om het echte parcours te bestormen. 

Met twee ingangen, een houten wallride, enkele uitdagende skinnies – een soort evenwichtsbalk –, gap rides, een rockgarden en jumps rij je hier het avontuur tegemoet. De hoofdlus biedt daarbij meer dan 2 kilometer fietspret! Kortom, een echt mountainbikeparadijs voor alle liefhebbers. Van beginneling tot ervaren fietsfanaat.