In aanloop naar de 2024 UEC Road European Championships trekt de talkshow 'Helden van de Koers - EK-roadshow' in augustus door Limburg. Ex-sportjournalist Eric Dupain blikt tijdens vier shows samen met zijn vast panel vooruit op de Europese kampioenschappen wielrennen die tussen 11 en 15 september in Limburg plaatsvinden. Tijdens de laatste show krijgen de vaste koershelden het gezelschap van Fleur Moors en Tom Dumoulin. De shows bijwonen is gratis, maar registreren verplicht. Dat kan onderaan deze pagina.

Over Helden van de Koers

De wielertalkshow 'Helden van de Koers' wil de Limburgers warm maken voor de Europese kampioenschappen wielrennen die van woensdag 11 tot en met zondag 15 september tussen Heusden-Zolder en Hasselt zullen doorgaan. Dat doet organisator Eric Dupain door middel van vier shows. Dupain organiseerde zijn eerste 'Helden' talkshow in 2018. Sindsdien ging de show jaarlijks door in Borgloon. Naar aanleiding van de 2024 UEC Road European Championships maakt Dupain er een wielertalkshow van en trek hij naar maar liefst vier Limburgse locaties. Wielerfans kunnen de shows gratis bijwonen en worden verwend door een mix van gesprekken, muziek en beeld. De aanwezige koershelden blikken terug op het wielerseizoen, fileren het parcours van de Europese kampioenschappen wielrennen en laten hun licht schijnen over de favorieten in de verschillende disciplines.

Locaties en gasten

José De Cauwer zal tijdens de vier shows uitgespeeld worden als kopman. De wielerkenner krijgt daarbij telkens de steun van superknechte Jolien D'hoore. Het panel wordt tijdens de laatste show aangevuld met Fleur Moors en Tom Dumoulin. Ontdek hieronder op welke locaties je de talkshow kan bijwonen en wie te gast zal zijn:

  • Dinsdag 20/8: Zaal De Zille in Ham, de thuishaven van Jasper Philipsen en zijn supportersclub
  • Woensdag 21/8: Hotel Malpertuus & Melograno in Riemst. Een hotel dat gekend en geliefd is bij heel wat wielerploegen en waar de kamers koers uitstralen.
  • Donderdag 22/8: Sporthal Damburg in Bocholt, woonplaats van Fleur Moors, Europees kampioene bij de junioren.
  • Woensdag 28/8: Vierkantshoeve Manshoven in Borgloon (gelegen op het EK-parcours) met Tomas Van Den Spiegel, Tom Dumoulin en Fleur Moors

Praktisch

De shows op 20, 21 en 22 augustus beginnen om 20.15 u. en eindigen omstreeks 21.45 u. De slotshow in Borgloon gaat van start om 20.00 u. en eindigt omstreeks 22.15 u.

Registreren

De vier talkshows zijn gratis toegankelijk. Het enige wat je moet doen is vooraf jouw zitje reserveren via de knop hieronder. Na registratie ontvang je van ons een bevestigingsmail. Heb je geen mail ontvangen of heb je een vraag? Neem contact op door een mailtje te sturen naar info@limburg2024.be.

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Dit is de capaciteit per show:

  • Dinsdag 20/8, zaal De Zille in Ham: max. 300 toeschouwers
  • Woensdag 21/8, Hotel Malpertuus & Melograno in Riemst: max. 400 toeschouwers bij droog weer, 200 bij regenweer
  • Donderdag 22/8, Sporthal Damburg in Bocholt: max. 200 toeschouwers
  • Woensdag 28/8, Vierkantshoeve Manshoven in Borgloon: max. 650 toeschouwers

Bij slecht weer zijn we genoodzaakt om de show in Riemst binnen te laten doorgaan. Daardoor zal de capaciteit beperkt zijn. Enkel de eerste 200 geregistreerde deelnemers zullen het evenement in dat geval kunnen bijwonen. Ben je niet bij de eerste 200 geregistreerden voor deze show? Dan zal je bij regenweer niet kunnen aansluiten. Mocht dat het geval zijn, zullen we je hiervan persoonlijk op de hoogte brengen via mail. We hopen natuurlijk dat de zon van de partij is, zodat iedereen kan meegenieten van een gezellige wieleravond!

Diner Vierkantshoeve Manshoven

Wie de show op woensdag 28 augustus in de Vierkantshoeve in Manshoven bijwoont, kan ook een plaatsje reserveren voor een gastronomische barbecue. Ontdek alle informatie en prijzen via onderstaande knop!