Op maandag 20 mei zijn alle wielerogen op de Ronde van Limburg gericht. Om de klassieker in de meest oostelijke provincie van Vlaanderen in de bloemetjes te zetten en tegelijk zoveel mogelijk wielerfans warm te maken voor de Europese kampioenschappen wielrennen in september, lanceert de organisatie met 'De Fiets' een eenmalige activatie. Ontdek jij op welke locaties 'De Fiets' op maandag 20 mei halt houdt? Ga dan ter plaatse, neem een selfie met de tweewieler en maak kans op viptickets voor de Europese kampioenschappen wielrennen of één van de andere prijzen!

Op maandag 20 mei staat met de 76ste editie van de Ronde van Limburg tussen Hasselt en Tongeren dé generale repetitie voor het EK op het programma. We maken niet alleen kennis met de opvolger van Gerben Thijssen, jij kan op vier locaties in Limburg zoeken naar 'De Fiets', een activatie in het kader van de Europese kampioenschappen wielrennen 2024.

Wat is De Fiets?

De Fiets - een rode tweewieler - trekt op maandag 20 mei tijdens de Ronde van Limburg door de meest oostelijke provincie van Vlaanderen en houdt er halt op vier locaties die we de komende dagen hieronder bekendmaken. Op die manier willen we de wielerkoorts in Limburg, en bij uitbreiding Vlaanderen, nog eens stevig laten toenemen tijdens dé generale repetitie van het EK die op 20 mei met de Ronde van Limburg gepland staat.

Hoe deelnemen?

Via het Instagramkanaal limburg2024 en op deze pagina lichten we vanaf dinsdag 14 mei elke dag voor één locatie een tipje van de sluier over waar je De Fiets zal vinden. Aan het einde van de week, op zondag 19 mei, vind je zowel hier als op onze Instagrampagina een overzicht van de exacte locaties en de tijdstippen waarop De Fiets er aanwezig zal zijn.

Op maandag 20 mei ga je vervolgens in het juiste tijdslot naar één van de vier locaties en neem je er een foto met de tweewieler. Vervolgens stuur je ons jouw foto voor maandagavond 20 mei 23.59 u. via Instagram of per mail naar info@limburg2024.be, met vermelding van jouw naam en mailadres. Gelukt? Dan maak je kans op één van de vele prijzen! We brengen de winnaars persoonlijk op de hoogte op dinsdag 21 mei. Het volledige wedstrijdreglement kan je hier raadplegen.

Prijzen

Heb je De Fiets gevonden en ons jouw foto doorgestuurd? Dan maak je kans op één van deze leuke prijzen:

  • Bon 'Vlaanderen Vakantieland' ter waarde van 100 euro dankzij Cycling in Flanders
  • Wielertruitje gesigneerd door de Europese kampioenen van Limburg 2024 dankzij de UEC
  • 2 EK VIP-Club tickets voor woensdag 11/09
  • 2 EK VIP-Club tickets voor zaterdag 14/09 
  • 2 viptickets voor het BK Weg Elite in Zottegem dankzij Belgian Cycling
  • Een fiets- of wandelweekend voor twee personen ter waarde van 218 euro in één van de Sport Vlaanderen centra
  • Goodiebag Immoweb
  • 5x 2 Haspassen Stad Hasselt

De locaties

De Fiets trekt op maandag 20 mei naar de vier onderstaande locaties. Zorg dat je in het juiste tijdslot ter plaatse bent, neem een foto met de fiets, stuur ons die door en maak kans op een leuke prijs!

1. Monnoyer schouw

Heusden-Zolder is niet alleen de startplaats van alle wedstrijden die in het kader van de 2024 UEC Road European Championships georganiseerd zullen worden, het is ook het vertrekpunt van de tocht die De Fiets zal afleggen op maandag 20 mei.

Wie in Heusden-Zolder op de foto wil gaan met De Fiets komt best tussen 9.00 en 10.15 u. naar de Monnoyer schouw (Schachtplein 1), de eerste rookafvoerschouw van het ketelhuis der koolmijn. De betonnen toren is 40 meter hoog en dateert uit 1913.

2. Kolonel Dusartplein

Net zoals de renners rijdt De Fiets van Heusden-Zolder naar Hasselt, aankomststad tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen in september.

Wie in de Limburgse provinciehoofdstad op zoek wil gaan naar de tweewieler, kan dat op maandag 20 mei doen tussen 11.00 en 12.30 u. op het Kolonel Dusartplein. Het plein bevindt zich in september vlak bij de aankomst.

3. Fietsen door het Water

'Fietsen door het Water' is een unieke fietsbeleving in Bokrijk. Het fietspad, dat in april 2016 geopend werd, leidt je dwars door een vijver. In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte, waardoor je het water kan voelen, zien en ruiken.

Wil je hier een selfie met De Fiets nemen? Kom dan op maandag 20 mei tussen 13.00 en 14.00 u. naar fietsknooppunt 91 in Bokrijk. De exacte GPS-coördinaten van dit fietsknooppunt zijn 50.963069, 5.392711.

 

 

4. Reading between the Lines

'Reading between the Lines', het doorkijkkerkje van het Belgische architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Borgloon, is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat. Het Loons kerkje weegt maar liefst 30 ton. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig, maar ook afwezig in het landschap.

Op maandag 20 mei krijg je tussen 15.00 en 16.30 u. de kans om bij het doorkijkkerkje een selfie te nemen met De Fiets.

Wedstrijdreglement

Wil je deelnemen aan de wedstrijd? Stuur dan jouw foto door voor maandagavond 20 mei 23.59 u. We brengen de winnaars persoonlijk op de hoogte op dinsdag 21 mei. Het volledige wedstrijdreglement kan je hier raadplegen.