Help mee als vrijwilliger

Limburg is van woensdag 11 september tot en met zondag 15 september 2024 het schitterende decor voor de UEC Road European Championships. Wil je individueel of samen met jouw vereniging mee jouw schouders onder dit evenement zetten? Stel je dan snel kandidaat als vrijwilliger voor één of meerdere taken via ons aanmeldingsformulier. Benieuwd welke taken we allemaal in de aanbieding hebben? Lees snel verder!

Wens je meer info over een bepaalde rol? Aarzel niet om ons te contacteren via team@limburg2024.be.

Eventteam

Zie jij het zitten om mee hekken te plaatsen op de verschillende eventlocaties? Of zorg jij graag mee voor een vlekkeloos mobiliteitsbeleid door de bewegwijzering aan te brengen? Dan is het eventteam iets voor jou. Als onderdeel van dit team geef je de verschillende eventlocaties mee vorm. In ruil krijg je een unieke inkijk achter de schermen van het EK.

Publimaterialen

Team publimaterialen is verantwoordelijk voor het plaatsen van alle promotionele uitingen op en rond het parcours van de Europese kampioenschappen. Help je graag mee bij het plaatsen van banners en beachflags op alle hotspots van het Limburgse parcours? Dan is dit het team dat je zoekt!

Signaalgever

Als signaalgever ben je een onmisbare schakel binnen het EK wielrennen. Zorg één of meerdere dagen voor een veilig verloop van de tijd- of wegritten. Dankzij jou kunnen de renners ongehinderd strijden om de Europese titel.

Steward

Het stewardteam wordt ingeschakeld op verschillende domeinen van het EK. Je waakt erover dat alles vlot verloopt op de verschillende parkings en zorgt voor een veilige doorstroom van de bezoekers.

Ecoteam

Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen het EK wielrennen. Zo streven we er bijvoorbeeld naar om zo weinig mogelijk afval te creëren. Als onderdeel van het ecoteam ben jij mee verantwoordelijk voor kraaknette eventlocaties.

Shuttle chauffeur

Vijf wedstrijddagen lang moeten honderden medewerkers, pers en genodigden vlot van eventlocatie naar eventlocatie kunnen reizen. Als shuttle chauffeur zorg jij ervoor dat alle betrokkenen vlot op hun bestemming geraken.

Accreditatiecentrum

Het accreditatiecentrum is het kloppend hart van de Europese kampioenschappen. Als medewerker sta je in voor de vlekkeloze bedeling van alle accreditaties en materialen voor renners, medewerkers, jury, pers, …

Medewerkerspunt

Het EK wielrennen zal duizenden toeschouwers en vrijwilligers op de been brengen. De verschillende medewerkerspunten zijn vijf dagen lang hun uitvalsbasis voor ondersteuning en catering.

Infopunt

Vragen over het wedstrijdprogramma, de snelste weg van en naar het station, … In het infopunt kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over het EK. Kennis van Engels en Frans is een vereiste voor deze functie.