Vlaanderen

Vlaanderen, een plek vol geschiedenis, erfgoed en kunsten. De bakermat van het wielrennen, de voedingsbodem voor een ongeëvenaarde culinaire cultuur. Een plaats in het hart van Europa, een onuitputtelijke rijkdom aan natuurschoon, bezaaid met historische kastelen en tuinen. Een plek vol eeuwenoude verhalen, met dank aan ons baanbrekend vakmanschap. Welkom in Vlaanderen, waar je met open armen wordt ontvangen.

In hartje Europa ligt Vlaanderen, het noordelijke deel van België. Bekend om zijn chocolade, frietjes en bier, wereldwijd geprezen voor zijn indrukwekkend erfgoed en het vooruitstrevende vakmanschap van zijn meesterschilders en hun nakomelingen.

Vlaanderen is misschien bescheiden van omvang, maar net daarom prachtig om te ontdekken met bijvoorbeeld, de fiets. Ontdek de erfgoedpareltjes in hun groene, natuurlijke regio’s. Vlaanderen leent zich ook perfect voor een ontdekkingsreis langs steden als Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen. Een veelheid aan kunsten, erfgoed, culinaire en andere hoogtepunten op een steenworp van elkaar.

(Lees verder onder de foto)

© Toerisme Vlaanderen

Sport Vlaanderen

Iedereen in Vlaanderen de mogelijkheid geven om een leven lang kwaliteitsvol te sporten en te bewegen, omdat het ons als mens gezonder en gelukkiger, en als samenleving sterker en hechter maakt. Dat is waar Sport Vlaanderen – de sportadministratie van de Vlaamse overheid – in gelooft, en waarom het elke dag samen met de sportsector werkt aan een aantrekkelijker en toegankelijker sport- en beweegaanbod, op maat van elke sporter. Sport Vlaanderen investeert hiervoor in sportfederaties, -clubs en -evenementen, in sportinfrastructuur (met o.a. veertien eigen centra), in trainersopleidingen, in sportpromotie, in kennisdeling en in topsport.

Vlaanderen is wielergek en daarom dragen we het wielrennen in al zijn disciplines een warm hart toe. Waar je ook woont in Vlaanderen, een mountainbikeroute is nooit veraf. We ontwikkelden en coördineren 188 routes die samen 8656,8 km aan MTB- en gravelplezier opleveren. In Heusden-Zolder bouwden en exploiteren we met lokale partners een gloednieuwe velodroom, op maat van grote kampioenschappen. We ondersteunen innovatieve wielerclubs waar mogelijk, en met Flanders-Baloise hebben we zelfs ons eigen wielerteam, waarin we jonge, lokale talenten klaarstomen voor de top.

Ontdek hieronder hoe Sport Vlaanderen je in beweging (en op de fiets) wil zetten, want #sportersbelevenmeer.

(Lees verder onder de foto)

Cycling In Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende kasseihellingen. Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 

Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en les de dorst met een van onze bekende bieren.

© Bram De Vrind