Het pinksterweekend is dit jaar in Hasselt opnieuw een heus wielerweekend. Op zondag 19 mei staat de stad volledig in het teken de van fiets tijdens 'Hasselt Fietst'. Een van de activiteiten die op het programma staan, is het EK loopfietsen.

Ben je op zoek naar een leuke, gezinsvriendelijke activiteit voor jouw peuter of kleuter (2 tot 4,5 jaar)? Het EK loopfietsjes biedt de perfecte gelegenheid voor jouw kind om op een speelse manier de wereld van het wielrennen te ontdekken. Breng je eigen loopfiets en helm mee en je bent klaar om deel te nemen aan de race. Geen loopfiets? Geen probleem! Je er een lenen. Misschien ontdek je ter plaatse wel de perfecte loopfiets om mee naar huis te nemen uit de fietsbib.

We verdelen de kinderen in verschillende waves op basis van leeftijd. Voor de start krijg je als ouder de kans om samen met je kind het parcours te verkennen. Daarna is het tijd om bij de startlijn te verzamelen voor het begin van de wedstrijd. Zodra het startsignaal klinkt, hebben de kinderen 5 minuten de tijd om alles te geven en het parcours af te leggen.

EK gadget en medaille

Deelnemen is winnen, daarom krijgt elke kleine coureur een medaille, een diploma én een leuk EK gadget! Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je minstens 15 minuten op voorhand aan aan de infostand op het Kolonel Dusartplein. Daar ontvangt elk kind zijn of haar persoonlijk kaderplaatje. Daginschrijvingen zijn mogelijk, zolang de sessie niet volzet is. 

Meer informatie en inschrijven kan via onderstaande knop.