Sport Vlaanderen en Provincie Limburg nodigen alle bedrijven en Limburgers uit voor een fantastische uitdaging ter ere van de aankomende Europese kampioenschappen wielrennen in Limburg. Van 1 augustus tot en met 10 september 2024 willen ze samen een indrukwekkende 220.000 kilometer fietsen – dat is maar liefst 1000 keer de afstand van het EK-parcours. Fiets mee en maak kans op leuke prijzen!

De EK-fietschallenge is niet zomaar een actie. Hiermee willen Sport Vlaanderen en Provincie Limburg zoveel mogelijk werknemers en Limburgers op de fiets krijgen en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het Fonds 'Een fiets voor iedereen'. Met dit Fonds wil de Fietsersbond vervoersarmoede bij kinderen en jongeren bestrijden. Doe zelf een duit in het zakje en ondersteun mee dit goede doel. Elke kilometer die je fietst, brengt ons dichter bij het gezamenlijke doel en helpt mee om fietsen toegankelijk te maken voor iedereen.

Hoe doe je mee?

Deelnemen aan de EK-fietschallenge doe je door volgende stappen te volgen:

  1. Registreer je of je gemeente/stad als bedrijf op www.ekfietschallenge.be: Meld je aan en registreer je gefietste kilometers. Ritten registreren kan vanaf 1 augustus, de start van de challenge.
  2. Fiets zoveel je kan: Elke kilometer telt! Of je nu naar je werk fietst, een recreatieve tocht maakt of een sportieve uitdaging aangaat.
  3. Maak kans op geweldige prijzen: Het bedrijf (5 personen) en de individuele deelnemers die de meeste kilometers afleggen (eerste man, eerste  vrouw en 2 per lottrekking), maken kans op fantastische prijzen zoals VIP-tickets voor het EK of een initiatie baanwielrennen.

Waarom moet je meedoen?

Twijfel je nog om mee te doen aan de EK-fietschallenge? We lijsten enkele redenen op waarom jouw deelname zo belangrijk is!

  • Steun een goed doel: Elke gift, hoe klein ook, draagt bij aan het Fonds 'Een fiets voor iedereen'. Giften vanaf €40 zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar.
  • Gezondheid en welzijn: Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven en je geest te verfrissen.
  • Duurzaamheid: Fietsen is milieuvriendelijk! Op het platform kun je zien hoeveel CO2 je hebt bespaard door te fietsen in plaats van de auto te nemen.
  • Gemeenschapsgevoel: Sluit je aan bij duizenden andere Limburgers en werk samen aan een gemeenschappelijk doel.
  • Unieke prijzen: Naast de voldoening van je inzet, maak je kans op exclusieve ervaringen en prijzen.

Dit is jouw kans om deel uit te maken van een groots Limburgs avontuur en tegelijkertijd iets goeds te doen. Zet je schouders (en benen) eronder, daag je vrienden en collega's uit, en fiets mee voor een betere wereld.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je vandaag nog in via www.ekfietschallenge.be en begin met het registreren van je kilometers. Samen kunnen we die 220.000 kilometer halen!