Lotto nieuwe top partner EK Limburg 2024
Terug naar overzicht

Lotto nieuwe top partner EK Limburg 2024

De data van 11 tot en met 15 september staan al met stip in de agenda van de wielerfan genoteerd, want dan komen de 2024 UEC Road European Championships naar Limburg. Het wielrennen komt daarmee een half jaar na de klassiekers niet alleen opnieuw thuis in Vlaanderen, maar krijgt nu ook de steun van dé gangmaker van de koers, de Nationale Loterij.

Over iets minder dan een half jaar zal er tussen Hasselt en Heusden-Zolder om 14 Europese titels in het wegwielrennen gestreden worden. We zijn trots te mogen aankondigen dat ook de Nationale Loterij haar schouders onder dit project zet.

“De Nationale Loterij is al sinds mensenheugenis de trotse gangmaker van de koers en vooral een trouwe partner van het Belgische wielrennen”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij. “Wielrennen is een toegankelijke sport die, net als de Nationale Loterij, mensen verbindt en hen een vorm van verantwoord entertainment biedt.”

Uitgelezen kans om unieke band tussen supporters, wielerploeg en sponsor in de spotlight te zetten
Jannie Haek, CEO Nationale Loterij

“Onze betrokkenheid bij de koers is iets wat zich uit in de ondersteuning van wielerorganisaties en -wedstrijden”, gaat hij verder. “Maar ook in de sponsoring van een puur Belgische wielerploeg en een uniek cooperatieproject onder de naam van “Captains of cycling”. Net omdat we diezelfde waarden en normen uitdragen, twijfelen we bij de Nationale Loterij niet om onze schouders te zetten onder events met een grote publieke meerwaarde zoals het EK wielrennen in Limburg en recent ook het WK in Leuven. Wanneer het EK in september neerstrijkt in ons land, de bakermat van deze mooie sport, is dat voor ons de uitgelezen kans om de unieke band tussen supporters, wielerploeg en sponsor in de spotlights te zetten.”

Samen een uitzonderlijk Limburgs wielerhoofdstuk schrijven
Tomas Van Den Spiegel, namens EK Limburg 2024 vzw

“De wielersport en de Nationale Loterij gaan al jaar en dag als goede partners door het leven”, zegt Tomas Van Den Spiegel namens EK Limburg 2024 vzw. “Zo schreef de Nationale Loterij al mee aan tal van verschillende hoofdstukken in de wielergeschiedenis. Wij kijken er alvast naar uit om samen met de trouwe partner die de Nationale Loterij is, een uitzonderlijk Limburgs hoofdstuk in de wielersport te schrijven.”