Ethias partner van EK wielrennen in Limburg
Terug naar overzicht

Ethias partner van EK wielrennen in Limburg

In 2024 komen de UEC Road European Championships van 11 tot en met 15 september naar Limburg. Het parcours werd in september voorgesteld en nu kondigt de organisatie trots een partnership met Ethias aan.  

Na de wereldkampioenschappen in 2021 komt volgend jaar opnieuw een groot wielerevenement naar Vlaanderen. Limburg kijkt ernaar uit om tussen woensdag 11 en zondag 15 september maar liefst 14 Europese kampioenen te kronen. Alle wedstrijden gaan van start in Heusden-Zolder, aan de gloednieuwe velodroom en het autocircuit. De finish ligt voor elke wedstrijd op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt.  

Voor de organisatie van die vijf wedstrijddagen op het hoogste niveau kan vzw EK Limburg 2024, een samenwerking tussen Flanders Classics en vzw Limburg demarreert, op de steun van Ethias rekenen. De Belgische verzekeraar heeft in Hasselt z’n Vlaamse thuisbasis, waardoor Ethias, Limburg en bij uitbreiding deze kampioenschappen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ethias wil graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, want bewegen, een actieve levensstijl, en werken aan onze gezondheid, vinden wij als verzekeraar nu eenmaal belangrijk
Peter Maris, Head of Brand Communication & Activation bij Ethias

“Ethias wil graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen”, zegt Peter Maris, Head of Brand Communication & Activation bij Ethias. “Want bewegen, een actieve levensstijl, en werken aan onze gezondheid, vinden wij als verzekeraar nu eenmaal belangrijk. Sport heeft daarnaast - net als cultuur - ook een belangrijke sociale dimensie. Ze heeft de kracht om mensen uit alle lagen van de bevolking, uit verschillende regio’s, met verschillende achtergronden, vormingen en van verschillende origine te verbinden. Sport brengt mensen samen, zowel om actief aan sport te doen, zij het recreatief (solo of met enkele vrienden), of sportief (in club- of teamverband), als om sport te beleven vanop de zijlijn, als enthousiaste fan, want sport is natuurlijk ook fun & entertainment. Binnen deze context is het dan ook vanzelfsprekend dat wij met groot enthousiasme optreden als sponsor van het EK Limburg 2024.”

 “We kijken ernaar uit de handen in kader van het EK in elkaar te slaan”, zegt Tomas Van Den Spiegel namens de vzw EK Limburg 2024. “Ethias heeft een hart voor koers, met Wout van Aert als ambassadeur en kanshebber op succes op het parcours van een EK in eigen land. Daarnaast is duurzaamheid één van de kernwaarden van Ethias, maar ook van het EK. We gaan dus met veel plezier samen aan het sportieve en duurzame verhaal van Limburg 2024 schrijven.”