Hasselt

Hasselt staat sinds jaar en dag bekend als ‘Hoofdstad van de Smaak’, waar mode en gastronomie goesting doen geven om de stad te bezoeken. Dat Hasselt een smaakmaker is, bewijzen de vele gezellige restaurantjes en terrasjes die de stad rijk is. Van gastronomisch tafelen tot een snelle hap: aan keuze geen gebrek.

Hasselt smaakt naar meer. Van erfgoed in het Jenevermuseum tot het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur, Z33. Van shoppen in de levendige winkelstraten tot het bewonderen van haute couture in het Modemuseum Hasselt. Van knusse vergaderruimtes tot unieke venues met een hoekje af. Van gezellige terrasjes tot gerenommeerde festivals als Pukkelpop. Van imposante streetart werken tot inspirerende kunstgalerijen.

Hasselt staat ook voor kwalitatieve zorg, baanbrekend onderzoek, kennis en innovatie. Met instellingen zoals Corda Campus, UHasselt & PXL die stevig verankerd zijn en jong talent aantrekken. Met start-ups die pionieren op vlak van technologie en digitalisering.

(Lees verder onder foto)

Hasselt is ook de ideale uitvalsbasis om de rest van de regio te ontdekken. Al fietsend passeer je langs Limburgse toppers, adembenemend groen en gezellige stadjes. Met het uitgebreid fietsroutenetwerk plan je de mooiste routes en ben je een tijdje zoet.

5 Hasseltse Musts

Nip eens van een lekker glaasje Hasseltse jenever in het proeflokaal van het Jenevermuseum. Word helemaal zen in de grootste Japanse Tuin van Europa. Proef de vele smaken die de stad rijk is op de Hasseltse Zuivelmarkt. Ontdek de stad tijdens de smaakmaker spraakmaker wandeling. Huur een fiets en ontdek de regio aan de hand van 4 state of the art fietsroutes.

© D. Malou