Daag jezelf uit op de belangrijkste beklimmingen en kasseistroken van de 2024 UEC Road European Championships in Limburg op de Cycling in Flanders route. Dokker over de kasseien van Manshoven en Op de Kriezel. Of spreid je vleugels op beklimmingen zoals Kolmont en Zammelenberg. Tussendoor fiets je langs kastelen en prachtige boomgaarden. Het wordt lastig, maar de beloning zal des te groter zijn.

Nadat je van je pre-ride koffie in Hasselt hebt genoten, ben je klaar voor de perfecte fietstocht in Limburg. Het glooiende landschap van Zuid-Limburg biedt je prachtige vergezichten, maar... je moet ze verdienen. Je fietst eerst richting het Circuit van Zolder, een wielertempel die sinds 1963 Wereldkampioenschappen op de weg, veldrijden en BMX organiseert. Als officieel startpunt van de 2024 UEC Road European Championships zou Heusden-Zolder ook jouw alternatieve startpunt kunnen zijn.

Vervolgens fiets je opnieuw naar het zuiden, waar je een klassieke finale et verschillende kasseistroken en korte beklimmingen voorgeschoteld krijgt. Je bedwingt er de belangrijkste segmenten van de Europese kampioenschappen wielrennen, zoals de kasseien van Manshoven en Op de Kriezel. Of beklimmingen zoals Kolmont en Zammelenberg. Tussendoor fiets je langs kastelen en prachtige boomgaarden. Neem een welverdiende pauze in Borgloon of geniet van dat perfect gekoelde fietsersbiertje terug in Hasselt, aankomststad van de Europese kampioenschappen wielrennen in september.