EK Limburg 2024 vzw verwelkomt BMW als Official Car Partner
Terug naar overzicht

EK Limburg 2024 vzw verwelkomt BMW als Official Car Partner

EK Limburg 2024 vzw en BWM Belux slaan de handen in elkaar in het kader van de Europese kampioenschappen wielrennen 2024. BMW zal als Official Car Partner de wedstrijdwagens tijdens de UEC Road European Championships voorzien. 

Tussen 11 en 15 september vinden tussen Heusden-Zolder en Hasselt maar liefst 14 wedstrijden plaats in het kader van de Europese kampioenschappen wielrennen. EK Limburg 2024 vzw is trots dat het daarbij BMW kan aankondigen als Official Car Partner van de kampioenschappen. BMW Belux zal 35 wagens voorzien, waaronder de voertuigen van het safety team, de wedstrijddirecteur, wedstrijdcommissarissen, wedstrijddokters en de wagens voor de rode en groene vlag. Met een focus op elektrische BMW modellen ligt de nadruk in dit partnership op duurzaamheid, een belangrijke pijler binnen de organisatie van de Europese kampioenschappen wielrennen 2024. 

BMW draagt sinds enkele jaren een hart voor de koers en het is mooi te zien hoe ze naast de voorjaarsklassiekers nu ook de wedstrijdkaravaan van het EK mee vorm zullen geven en dat bovendien met focus op duurzaamheid, één van de kernwaarden van het EK
Tomas Van Den Spiegel, EK Limburg 2024 vzw

“Vanuit BMW zijn we zeer blij onze lang lopende ondersteuning van het wielrennen in België te kunnen uitbreiden naar het EK”, aldus Ewoud Van der Heyden, marketingdirecteur BMW Belux. “De dynamiek van de sport sluit mooi aan bij deze van ons merk. En de vreugde bij de fans eens de passage van onze wagens aangeeft dat de renners in aantocht zijn, is steeds geweldig om te ervaren.”   

Tomas Van Den Spiegel namens EK Limburg 2024 vzw: "We zijn erg blij BMW in dit mooie, Limburgse wielerproject te zien instappen. BMW draagt sinds enkele jaren een hart voor de koers en het is mooi te zien hoe ze naast de voorjaarsklassiekers nu ook de wedstrijdkaravaan van het EK mee vorm zullen geven en dat bovendien met focus op duurzaamheid, één van de kernwaarden van het EK."